Gastenboek sluitenIngezonden foto's:

Klik op de camera om de ingezonden foto's te zien.
danielle
geenmailadres@danielle.nl
11 Dec 2018
hoi emma ik had even ruimte voor mezelf nodig om te zoeken naar antwoorden mbt richting kiezen en eigen plek.
excuses dat ik zo maar weg ben gebleven. ik kom zeker nog vandaag of morgen of iemand anders mijn spullen ophalen. ikbericht je nog en de nachten die ik er niet was betaal ik gewoon hoor. groeten danielle

Yvette Hoenselaar
14 Oct 2018
Met twee vriendinnen en een camper n nachtje op landgoed het Zand gestaan. Konden we maar langer blijven. Werkelijk fantastisch. Alsof je in t wild kampeert. Heel vriendelijk ontvangst, goede uitleg. We komen zeker terug. Echte aanrader voor wie rust en stilte wil.

tom en trui
24 Aug 2018
Prachtige ruime stille plek op 1.7 km van de warme douches en toiletten af. Dat dit nog mogelijk is in Nederland, vrijwel wild staan in het bos. Dank aan Emma, die deze mogelijkheid biedt. We hopen volgend jaar weer terug te komen naar deze unieke uitvalsbasis!

Marit en Frans
6 Aug 2018
Een week kamperen in het bos, 2 km van het toiletgebouw, voorzien van schep, jerrycan en het landgoedverhaal van Emma. In de middelste 'nis' bij het kampeerterrein de Veldhoen. Prachtig bos overal om je heen. Het was fantastisch.
Groetjes en dank van Frans en Marit

Anna en Johannes
24 Jun 2018
Een prachtig natuurgebied waar je in alle rust kunt genieten en kamperen. De basisvoorzieningen zijn voldoende en eenvoudig. Tip voor fietsers als je Zelhem wilt bezoeken: neem de oude spoorlijn. De geschiedenis van het landgoed (en de spoorlijn) is zeer de moeite van het lezen waard.

Jaap Boersma
13 Jun 2018
Een fantastische plek om te kamperen met keuze te over van de eenvoud "van toen" met alleen een zwengelpomp tot het moderne komfoor van nu. Rust in een prachtig natuurgebied van zo'n 80(!) ha. in de mooie Achterhoek wat wil je nog meer. Ik heb er vaak gekampeerd maar dat doe ik niet meer want mede door mijn ervaringen op "t Zand zijn mijn vrouw en ik in het buitengebied van Zelhem gaan wonen!

Lia en Peter
29 May 2018
Lia en Peter
We hebben twee nachten met onze camperbus op het Hazeveld (elektra) gestaan, met nog twee kampeerders. Een heerlijk verblijf op dit fantastische landgoed! Weer zon prachtige plek uit het Groene Boekje. Concert van vogels, oude bomen, rust en stilte. Af en toe hoor je de weg. Schuur met mooi nieuw sanitair vlakbij, verder basic zoals het op een oud landgoed hoort. Eigenaresse Emma de Fremery vertelde over de geschiedenis en het in stand houden van het landgoed. Extra basic kampeerveldjes in het bos. Afsluitend sfeervol en lekker gegeten bij van Heeren van Wolfersveen hoek Ruurloseweg/ Berkendijk. We komen nog eens terug!


Yvonne Aben en Annet van Crey
16 May 2018
Wij hebben heerlijke dagen gehad op deze camping. Genoten van de verse muntthee, de munt en andere kruiden mochten we zelf plukken in de kruidentuin.
Rustige groene, relaxte plek, absolute aanrader!

Peter en Ingrid
15 May 2018
Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger is n van de fijnste campings die wij ooit hebben bezocht. Wij waren er in het weekeinde van Hemelvaart en zijn in een paar dagen zo tot rust gekomen, dat het leek alsof we tenminste een week op vakantie waren geweest. De camping ligt middenin het bos, dat een houtvesterij is. Er is n veld met elektra, dichtbij de schuur, waarin het sanitair is te vinden. Verder zijn er nog diverse velden zonder voorzieningen, die zeer idyllisch dieper in het bos liggen. Eigenaresse Emma deFremery is een zorgzame gastvrouw, die met plezier meer over de geschiedenis van het landgoed en haar familie vertelt.


Jos
19 Mar 2018
Afgelopen week winter gekampeerd op landgoed het Zand. Het was heerlijk rustig en in kon uit twee velden een plekje uitzoeken. Emma was heel aardig en ik kreeg twee jerrycans water mee. IN overleg gebruik gemaakt van vuurkachel op hoofdveld. Heerlijk rustig gekampeerd en even back to basic. Zelf toilet gemaakt in bos. Geweldig dat dit nog bestaat! Bedankt Emma! grt, jos.

Landgoed tZand
9 Dec 2017
schitterende rustige plek op een prachtig landgoed. voor diegene die basic willen staan.
wij hebben er met de camper gekampeerd, stroompalen aanwezig + toilet en 1 douche in de boerenschuur.
direct vanaf de plek mooie wandelingen maken.
bobH. van Beijnum
8 Aug 2017
We hebben 2 nachten overnacht in de B & B.
De B&B heeft goede bedden en is zeer rustig gelegen.
De magnetron en waterkoker zorgen voor wat extra convenience.
We hadden zelf onze pannetjes en kookgerei bij ons. Alle dagen buiten kunnen kokkerellen en vertoeven op het landgoed. Enorm uitgestrekt. Lopend door de bossen richting Ruurlo is heel goed mogelijk.

Lijsbeth Buens
29 May 2017
We hebben drie nachten met onze tent trailer op de camping gestaan (Hazeveld). Een heerlijk verblijf. Eindeloos gelezen, naar de vogels geluisterd en lekker genikst. We komen graag nog eens terug!

RRT Holthuis
28 May 2017
Heerlijk gestaan tijdens de Hemelvaart. Erg mooie plek op het Spechtveld gekregen. De eigenaresse kwam de avond voor vertrek nog persoonlijk vermelden dat we de volgende dag zo lang mogelijk mochten blijven staan, voordat we vertrokken.

Jan van Hassel en Marianne Verbrugge
info@alephbooks.com
18 Mar 2017
Twee nachtjes, die van 12 en 13 maart, doorgebracht op Het Landgoed. Een onvergetelijke ervaring. Wat een rust, wat een stilte, wat een andere wereld als je in de Randstad woont. We waren de enige kampeerders. O ja, er was er nog een, wist de landgoedeigenaresse Emma Fremery ons te vertellen, maar die stond 1,3 km van ons vandaan, dus grote kans dat we die niet zouden tegenkomen. Ze beheert de 78 hectare die haar landgoed meet. Over diverse terreinen verdeeld,vind je kampeerplekken, alle voorzien van een waterpomp. "Waterwingebied", dus kwaliteit van het water gegarandeerd! in de buurt van het huis en de schuur met sanitaire voorzieningen is een aantal, een stuk of 16 , plaatsen voorzien van stroom. Verder in het bos moet je jezelf zien te redden en ga je met een schepje, en zaklamp op zoek naar een plekje voor de Grote Boodschap.
Emmy is de ware gastvrouw, en stuurt je zeker niet met een kluitje in het riet. Zelfs op hoogtijdagen in de zomer is het, eigenlijk t, rustig op dit fantastische landgoed!


Peter de Bruijne
20 Oct 2016
We hebben hier 2 nachten in onze herfstvakantie doorgebracht. Hartelijk ontvangen door eigenaresse Emma. Het is een heerlijk stil terrein. Of liever gezegd terreinen. Maar liefst 8 velden liggen in de bossen verscholen. Je fietst over het trac van een oud spoorlijntje naar Zelhem. 's avonds kun je kastagnes poffen (er lagen er duizenden!) in de kacheltjes. Alleen zaten wij veelal in de camper vanwege de regen. We komen zeker terug als de zon schijnt!

Rein in t Veld
25 Sep 2016
Heerlijk rustige camping in een prachtige omgeving. Het sanitair is schoon en mooi gemaakt in de oude stal. We komen zeker nog eens terug.

Jrn Pilon
21 Aug 2016
Het was fantastisch om onze camper op een rustig plekje midden in het bos te kunnen parkeren! We wisten niet dat dit nog kon in Nederland...

Karin
9 Aug 2016
Wij hebben hier heerlijk rustig gestaan met onze camper, heel erg ruim. Terrein was ook goed toegankelijk. Direct de natuur in met onze honden. Zeker een aanrader.

Frances de Waal
29 Jul 2016
Heerlijke camping voor rustzoekers. Stil, groen en met heel veel ruimte in een prachtige omgeving. Wij vonden het zo fijn dat we 3 volle weken zijn gebleven en met spijt in ons hart vertrokken.

Johannes en Arienne
27 Jul 2016
Het kampeerterrein is met de verschillende velden bijzonder gevarieerd. Aanbevolen voor de gevorderde rustzoeker. Wij hebben een fijne vakantie gehad.

Ger Elskamp
17 May 2016
Een heel plezierig lang Pinksterweekeinde doorgebracht op het Hazeveld van camping het Zand. Wat is het heerlijk wandelen door het prachtige gevarieerde bosgebied van de landgoederen. Het indrukwekkende verhaal van de historie van het landgoed maken dat je heel veel begrip krijgt voor de moeilijkheid van het in standhouden van een landgoed en niet te vergeten de natuurcamping. Wij komen zeker nog terug!

Hugien Oudt
14 Mar 2016
2 weken terug wederom een heerlijk lang weekeind doorgebracht op landgoed het zand. Voor ik ging had ik gezien dat er een schilderworkshop werd aangeboden. Nu leek me dat leuk om te doen dus direct een afspraak gemaakt . Is echt een aanrader, ik vond het heel leuk om te doen en heb een foto toegevoegd aan het fotoboek.
Hugien

Jorne en Camiel
14 Feb 2016
Eind november 2014 kampeerden wij op het landgoed van Emma. Wat ons hier boeide was de authentieke ontvangst door Emma met uitreng van 'het schepje' Inmiddels hebben we er zelf een aangeschaft bij de legerdump :-). Ook haar personljke verhaal lees ontboezemingen, over het wel en wee van een landgoedbeheerster met een missie in de 21ste eeuw heeft ns zeer geraakt. Kamperen in het bos kan op meerdere plaatsen in Nederland, met stilte, ruimte en alleen maar natuur om je heen. Nergens anders dan bij Emma troffen wij echter tot nu toe deze authentieke landgoedsfeer.
Aanrader voor iedereen!!

Hein Verdam
13 Jan 2016
Begin januari hebben we een nachtje gekampeerd op de Konijnewei. We waanden ons helemaal alleen in de natuur. Fantastische sterrenhemel gezien. Mooie wandeling gemaakt, deels in het donker. Kortom een heel bijzonder verblijf! Veel dank voor de gastvrijheid!

Willem en Herma
2 Jan 2016
Winter camperen 2015/16 was voor ons een prachtige ervaring op het landgoed Het Zand. We troffen een gastvrije ontvangst door Emma ( met sfeerkado) en de avond daarop een uitgebreid verhaal van de geschiedenis van het landgoed. Dit heeft ons veel respect gegeven van het reilen en zeilen van de camping en het bosgebied.
Veel gewandeld en gefietst in de prachtige omgeving.
Heerlijk bij de terraskachel gezeten; haardhout gebruikt en handgesmeed pookje weer ingeleverd.
Emma heeft ons alles over het bosgereedschap verteld en laten zien. Dit vonden we heel prachtig. Daarnaast veel wild gezien vanuit de camper.
Nu na 6 dagen thuis met plannen om ooit weer te komen.
Willem en Herma (en Kyrah)


frieda pauwels
27 Nov 2015
authentieke natuurkamping.
vriendelijke ontvangst
veel wandelmogelijkheden
en een heerlijk warme douche.
ik was er van 19.11 tot 24.11

Hans Knemann
17 Nov 2015
Ik weet niet hoe het hier in de zomer is, maar in november is het, in alle stilte, heerlijk. Prachtige wandel- en fietsomgeving. Uitstekend sanitair.

Harry Klarenbeek
2 Nov 2015
Een indrukwekkend verhaal over de geschiedenis van het landgoed. De omgeving is een eldorado voor fietsers en wandelaars. Prachtige en rustige paden. Elke dag reeen gezien. Deze camping is een bezoek waard

Til & Jan
12 Oct 2015
36 Jaar geleden kampeerden wij hier ook, cht kamperen: tent, water uit de pomp en met de schop het bos in. Tegenwoordig kan het ook "luxer" op een veld met elektriciteit en dichtbij een goede douche en afwasplek. De bossen van het landgoed en de afzonderlijke kampeerveldjes op grote afstand van elkaar zijn onveranderlijk prachtig gebleven. Het is hier dus nog altijd goed toeven.

Mariken van Megen
30 Aug 2015
Half augustus heb ik vier dagen op natuurkampeerterrein Het Zand gestaan. Wat een bijzondere plek! Midden in de bossen van het landgoed dat zo liefdevol en betrokken door eigenaresse Emma wordt beheerd. Als je haar uitgebreide verhaal over het landgoed, n het beheer daarvan, hoort, dan kun je niet anders dan respect en bewondering hebben en hopen dat zij deze mooie plek nog jaren en jaren op deze wijze kan behouden .
De camping biedt op de buitenvelden zo veel ruimte en rust dat je hetgeen van wild- kamperen hebt. Alleen met je tent aan de rand of in het bos, hoor je buizerds, raven, uilen en vele andere vogels. En 's morgens de zonnestralen tussen de bomen Door, precies zoals op de foto's van de website. Prachtig!

Birgit& Stef
12 Aug 2015
9 dagen heerlijk kunnen ontspannen op deze camping. We hebben niet 1 keer hoeven wachten om gebruik te mogen maken van de heerlijke warme douche. M.b.v. de fietsknooppunten mooie fietstochten kunnen maken o.a. naar More in Gorssel en heerlijk gewandeld op het landgoed zelf.

Romke en Eva Faber
11 Aug 2015
Op 21 juni 2015 zijn wij getrouwd op Landgoed 't zand op het veldje 'De Eend'. Wat een fantastische ervaring! Het terreintje is prachtig en groot. Groot genoeg voor de stretch tent die we geplaatst hebben, de wc wagens en alle andere faciliteiten die we geregeld hebben. De samenwerking met Emma verliep uitermate goed. Zij heeft ons veel waardevolle tips gegeven en we hebben in goed overleg de dag tot een groot hoogtepunt gebracht. Van te voren hebben we met familie en vrienden gekampeerd, 's ochtends broodjes opgehaald in de schuur en genoten van de rust en de ruimte en de schapen die in het veldje naast de eend stonden. We hebben een fantastische dag gehad!

Ad Kesteloo
11 Aug 2015
De camping en het landgoed zijn uitstekend geschikt voor uitrusten en terug naar de natuur. Mogelijkheid genoeg voor lange wandelingen en de diversiteit van het bos zijn een lust voor het oog. Camping wordt dan ook zeer gewaardeerd.
Voldoende redenen om zeker nog terug te komen
( al was het alleen maar voor de stilte HEERLIJK !)
Groet
Ad


Nadine en Oscar
8 Aug 2015
Juli-augustus 2 weken op het Hazeveld gestaan. Heerlijk ! Zo'n rust. En toch nog het gemak van een 220 volt aansluiting. En het sanitair mag dan eenvoudig zijn ; het is perfect in order (en proper, zoals wij in Belgie zeggen). We waren onder de indruk van het verhaal van Emma over de geschiedenis van het landgoed en haar familie. En de natuur .... prachtig. Neem zeker je wandelschoenen en/of je fiets mee.

Marjolein Everaarts
10 Jul 2015
Fantastisch! Wij hebben dit jaar al meerdere keren gekampeerd op deze heerlijke camping. Wij stonden op het Hazenveld, de Konijnewei en de Reebok (camperveld) Rust, ruimte, schoon sanitair, en een camper servicepunt bij het huis van de gastvrije eigenaresse Emma, en dat midden in een prachtig bos waar je prima kunt wandelen en fietsen.
Jan en Marjolein

Anke Walma/Bob Vreeswijk
9 Jul 2015
Wij waren in juni 2015 4 dagen te gast op deze heerlijk rustige boscamping. We waren op fietsvakantie en zijn 2 dagen extra gebleven vanwege de mooie plek en de prachtige omgeving. Elke dag een prachtige fietstocht van ca 60 km.
We hebben genoten van deze nog aangenaam "primitieve" camping met goed sanitair, ingebouwd in een voormalige sfeervolle paardenstal. En een zeer gastvrije eigenaar, die ons deelgenoot heeft gemaakt van alle ins en outs van het hedendaags beheer van een landgoed. We zijn echt onder de indruk van de zorgzame inspanningen voor het behoud van dit mooie erfgoed. We wensen Emma daarbij veel succes.

Carolien Molenaar
4 Jun 2015
Heerlijk, een camping in en aan de rand van het bos. Midden in de natuur, genieten van de vogels en de stilte. Een prachtige omgeving, veel ruimte om te kamperen op diverse veldjes dichtbij of wat verder af van de voorzieningen. Heerlijke douche en twee goede toiletten en de mogelijkheid om biologisch of chemisch toilet en afvalwater te lozen. Iets voor liefhebbers van het 'echte' vrije kampeergevoel, alleen in het bos inclusief een schepje voor een kuiltje.
Dit samen met het verhaal over de achtergrond van dit landgoed door de eigenaresse. Een echt verrassende aanrader.
Dank je wel Emma!
Anita en Carolien


Henk en Marleen Plugboer
7 Jun 2015
29-06-2015
We hebben een lang weekend gestaan op landgoed camping Het Zand.
Het was een geweldige ervaring om mee te maken.
Een geweldig mooi veld midden in de natuur, waar nog rust en ruimte is.
We hebben genoten en komen zeker weer terug.
Houden zo.

Raymond Patrick Lunenborg
26 May 2015
We hebben het pinksterweekeind gestaan op de konijnewei.
Heel leuk plekje in het bos, en ondanks het speciale weekeind was het er lekker rustig.
We hebben genoten van het mooie weer en de prachtige sta-plek voor onze tent.

Kamperen op landgoed Het Zand is nog echt kamperen zo we dat het liefst doen!

Emma, bedankt voor het prachtige weekeind.

Groet,
Renate Pol
Raymond Patrick LunenborgEd en Dis Groenhoff
3 Mei 2015
Midden in het bos, we hebben genoten van de rust en de locatie.
Iedere ochtend een vogelconcert terwijl wij smulden van de verse broodjes waarvoor Emma had gezorgd.
Prachtig om te fietsen en te wandelen.
En dan de golfbaan t Zelle op vijf minuten rijden van de camping, genieten.

Marie-Louise en Rene
20 Nov 2014
Hallo Emma, we hebben een geweldig fijne novemberweek doorgebracht op jouw historische landgoed. Rust, ruimte en geen overbodig gedoe. Het nieuwe sanitair in de historische schuur is helemaal top. Je biedt een uniek kampeerterrein en het bos is magisch. Bedankt voor alles, we komen zeker terug. Hartelijke groet!

Stef Delver
2 Sep 2014
Vind het fantastisch om te kamperen op Het Zand
Of je nu luxe met elektra of afgelegen zonder voorzieningen in het bos wilt staan, het kan allemaal!
Het verhaal wat Emma over de geschiedenis van het landgoed verteld maakt het verblijf in de bossen nog interessanter.
Het nieuwe sanitair functioneert goed! Wat 'n heerlijke douche en zo lang als je nodig vind (geen muntjes) super !!
De omgeving is natuurlijk ook mooi, heerlijk wandelen, fietsen etc.
Heb ook veel respect hoe Emma het landgoed beheert en kampeerders en vele andere liefhebbers van de natuur en bossen laat genieten.
Ik ben fan !!

Stef Delver
AKERSLOOT

Jan en Anke Stavenga
19 Aug 2014
Midden in de zomer. Volgens de kranten zijn alle kampeerterreinen in Nederland vol. Toch niet.
Met onze mini-camper gekampeerd op landgoed t Zand. Wat een prachtplek. Midden in het bos een veld (De Buizerd) voor ons alleen. Dat er zulke kampeerplekjes bestaan in Nederland!

emmy en rob engelsman
9 Aug 2014
8 augustus 2014; we zijn net weer terug van een heerlijke week op Landgoed Het Zand. We hebben genoten van de reen, de hazen en de vogels. We hebben eindeloos gedwaald door de bossen. Zelhem en Ruurlo zijn (ook met ov) prima bereikbaar. Emma's gastvrijheid geeft een bijzonder cachet aan een verblijf op Het Zand.
Er is zoveel ruimte dat er nog volop kampeerders bij kunnen zonder dat het vol wordt. Een aanrader!

Bos
30 Jul 2014
Ons verhaal is zeker positief noch negatief. Jammer voor Emma.
Als wij werkelijk zouden schrijven wat we ervan vinden, staan de velden vanaf morgen vol!! En dat is dan weer sneu voor ons.

Nico Engels
24 Jul 2014
Week 26 en 27 zijn we te gast geweest. We is dan Jitte, ikzelf en onze honden Djago en Floris en niet te vergeten onze siamees Prins. Het weer was wisselend; zo nu en dan een regenbui maar ook veel zonnig weer. We hebben genoten van de stilte, het prachtige bos, de voorzieningen op de camping en de mooie omgeving. Handig is de Albert Heijn in Hengelo (Gdl) op een paar km. Tijdens de regenbuien hebben we in Voorden wat kringloopwinkels bezocht. Leuk is om in Ruurloo op de trein te stappen en Zutphen te bezoeken. Je staat gelijk in het centrum. Wij komen zeker nog een keer terug. Emma bedankt voor je goede zorgen! Nico en Jitte.

Els Zeldenthuis
8 Jun 2014
Mijn eerste korte vakantie hier en zeer zeker niet de laatste. Wt een geweldige plek, rust, ruimte, natuur, stilte. Ik stond op veld de 'Eend'. Wat hoorbaar was waren lammetjes, vogels en de bladeren dansend van de wind. Dit is vanaf nu mijn vaste 'kom-tot-rust' plek geworden.

Belinda Goransson
25 May 2014
Met Pasen richting de Achterhoek is voor ons westerlingen toch wel apart. De paasvuren die her en der worden ontstoken zijn een prima aanleiding om richting het oosten af te reizen. Zeker ook aan te raden voor kinderen! Ruimte, rust, een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen.
En wil je uniek staan, ga dan naar het Zand! Een groot, bosrijk landgoed met een historie. Erg leuk door de eigenaresse Emma verteld! Plek mag je zelf kiezen. De meeste velden hebben geen voorzieningen, buiten een waterkraan, maar dat is geen probleem; een schepje doet wonderen. Of anders het veld dichtbij het hoofdgebouw kiezen, waar net nieuw sanitair is aangelegd, en er ook stroom is.
Wij komen graag een keer terug!

loes en peter meijer
9 May 2014
Net weer een weekendje gekampeerd op het prachtige landgoed. Wat een rust en een ruimte toch. We komen hier al een aantal jaar, soms 2 x per jaar, voor een paar dagen en altijd genieten we volop van dat gevoel van vrij kamperen, de vogelconcerten en de schitterende omgeving. We hopen dat dit lang stand zal houden, Emma!!

wilma en kees
7 May 2014
Van 4 op 5 mei 1 nachtje gestaan op de Fazant. Wat een ontdekking deze camping. Ik dacht dat dit soort campings niet meer in NL voorkwam. Heerlijk rustig gestaan midden op het veld, van de pomp gebruik gemaakt, helaas niet de lezing bij kunnen wonen, maar dat komt een volgende keer.

Jolanda en Peter
28 Apr 2014
Afgelopen weekend hebben wij op de Hazeweide gestaan. Een heerlijk plek om de boel de boel te laten op een no nonsen camping. Een omgeving waar je niet wordt geleid door de organisatie, maar waar je gelukkig zelf mag bepalen wat je wilt. Keuzes uit comfort tot basic, geweldig, dit zouden meer moeten kunnen.

Lutgard Veraart
9 Dec 2013
Vorig weekend gekampeerd op de Konijnenwei, midden in het bos. Toevallig was het de start van het winterseizoen en werden we door Emma uitgenodigd voor een kop warme chocolademelk en gluhwein bij het vuur. Een indrukwekkend verhaal over het wel en wee van het beheren van een kampeerterrein en het familieverhaal.
Een weekend om te herhalen, de rust, de natuur, de sfeer van het terrein. Dit is kamperen zoals kamperen bedoeld is. We komen zeker terug !
Zie ook de ingezonden foto bij de vuurkorf.

Judith en Crispijn
20 May 2013
Lekker geslapen in de pas 'slaapbaar' gemaakte zadelkamer. Genoten van het indrukwekkende en persoonlijke verhaal van de eigenaresse over het landgoed.

lia avis
14 Jan 2013
Op het Landgoed Het Zand hebben we in de winter kunnen kamperen in alle rust en stilte, ergens verborgen in het bos. Al is het koud en druilerig weer, het is heerlijk om te ervaren hoe donker het 's nachts kan zijn, hoe alleen een uil de stilte verbreekt, en hoe 'het verhaal van het landgoed' ons meeneemt in de passie voor een onbedorven en onverdeeld stuk natuur.

Henk & Jacqueline
14 Aug 2012
Een camping voor de echte natuurliefhebber. Geniet van de luxe van de natuur op dit fantastische landgoed. Het landgoed heeft een unieke en zeer gevarieerde aanplant. Waan je terug in de tijd op de 'Oude Ruurloseweg', een van de onverharde openbare wegen in dit bosgebied. Luister naar het landgoedverhaal van Emma en maak jezelf deelgenoot van haar rijke historie. En geniet van de Achterhoek uiteraard!

irene de gier
1 Aug 2012
Wij hebben fantastisch gekampeerd met pinksteren.
Het weer was goed en de wandelingen, maar vooral de gastvrijheid en de ruimte zijn heel bijzonder. Als je van vrij kamperen houdt, ben je hier op het goede adres: niet te veel mensen om je heen en een met de natuur en je kan zo de bossen in lopen , want je bent al in een natuurgebied zonder hekken of prikkeldraad: heel uniek in nederland.
De barones was zelfs zo goed om mijn verloren armband naar huis op te sturen: kijk zo aardig zijn ze in de achterhoek! bedankt

Frans van der Valk
1 Jun 2012
We hebben een geweldige week gehad.
Mooie kampeervelden in het bos. Veel rust en alles heel basic. Dat is puur kamperen. Zo van het veld het bos in op zoek naar een ree.
We gaan zeker nog een keer terugkomen.

Frans en Mieke

Ineke en Jan
1 Jun 2012
Dit is het ware kamperen in de natuur. Heerlijk in het bos met veel privacy en rust. Vind dat nog maar eens met pinksteren en zo dicht bij ons in de buurt. Zou willen dat er veel meer van dit soort "campings" in Nederland waren. Ik hoop dat jullie nog lang door blijven gaan want we komen zeker terug.

Ineke en Jan uit Gorssel

Saskia
29 May 2012
Heerlijke gekampeerd midden in het bos. Rustig en veel wandelgelegenheid gelijk uit de tent, mooi plekje in de schaduw, het was een heerlijk Pinksterweekend.
Dank jullie wel!

Dick en Vera van Hilten
25 Aug 2011
Wij stonden van 17-8-2011 tot 19-8-2011 met onze camper op het veld Fazant. Prima (droog) weer en een leeg veld!? Voor rustzoekers is het hier ideaal, wat een stilte!
Fietsliefhebbers kunnen hier vele mooie tochten maken met als startpunt het knooppunt 73. Voor leden van het NKC raad ik het camperveld aan, net zo ruim en rustig, maar voor de helft van de normale prijs. Er zijn op dit veld verder geen voorzieningen, maar met een camper kun je 3 nachten (= max.) wel overbruggen. Wij hopen hier in de herfst als de bladeren gaan verkleuren weer een paar nachten te komen staan.

H. Hooijer
14 Jun 2011
Afgelopen pinkster weekend op de landgoedcamping doorgebracht. Het uitgestrekte bos is werkelijk prachtig. Maak je geen gebruik van electra dan kun je uit veldjes kiezen die echt midden in het bos liggen. De voorzieningen zijn basic, maar er is een prima warme douche en afwasplaats. Voor liefhebbers van rust en ruimte een absolute aanrader.

Hans en Carine
31 May 2011
Met pasen heerlijk twee dagen op het landgoed Het Zand gestaan. Heerlijk rustig op gekwetter van vogels na en een mooie ruime plek. Gefietst in de mooie omgeving, een mooi stukje Nederland.
Emma heeft ons de interessante geschiedenis van het landgoed verteld.
We komen vast nog wel eens terug.

paula de vries
16 May 2011
In de meivakantie hebben we 2 weken lang op het konijnenveld gestaan. Het was fantastisch, mede dankzij het prachtige weer.
We werden zeer vriendelijk ontvangen, de omgeving is prachtig en dat er nu een warme douche aanwezig is, maakte het voor ons helemaal af.
We komen vast nog eens terug!

J.M. de Zwart
7 Mei 2011
Ha Emma, ik heb net nog even naar je website gekeken. Wat een prachtige achtergrondfoto's heb je gemaakt.
Verder hebben we het hier reuze naar ons zin en is dit zeker niet de laatste keer, dat we hier zijn.
Je was hier net met je verhaal over het landgoed. Vonden we heel gezellig.
Hartelijke groet van Theo en Jopie de Zwart van de camper op het Fazant veld.

Els en Lies
12 Apr 2011
Wat een heerlijke rust hebben we gehad, helaas maar 2 dagen maar we komen zeker terug!
juist de eenvoud, maakt deze camping helemaal geweldig.

We hadden ook nog eens schitterend weer midden in April en konden lekker genieten van de fluitende vogels , kloppende spechten en de natuur. De reen op ons veld maakten haastig plaats voor ons bij aankomst in de schemering! en 's nacht de spookachtige geluiden uit het bos van de uil

Nog bedankt voor het interessante verhaal over de historie en beslommering van het landgoed , zo gaat een "gewoon" mooi bos toch meer leven.

Laat de camping maar zoals die in zijn eenvoud is !
lekker terug naar de natuur, zonder een overdaad aan luxe, da's pas genieten!

groetjes en graag tot een volgend keer !

Gerard & Loes
7 Mar 2011
Hebben van 3 t/m 6 maart 2011 op het Landgoed gestaan met onze California en genoten van de rust in het prachtige bos. Heerlijk gewandeld naar de sporthal in Veldhoek voor een warme douche en naar Zelhem voor een heerlijke lunch. 's Avonds gezellig geluisterd naar het interessante verhaal over het Landgoed Het Zand, verteld door mevrouw de Fremery. Een aanrader.

Hennie Florkowski
3 Jul 2010
We waren in juni 3 dagen gast op het Landgoed. Wat een rust, ruimte en prachtige Historie, verteld door Emma. We bekeken het bos meteen met andere ogen. Wat een verscheidenheid aan soorten bomen, geweldig. Een fantastisch bos, zo fijn ook voor de honden. We stonden zo rustig. Je hoort echt alleen maar vogels fluiten, verder niks. je waant je bijna in een andere wereld, zo vredig. De eekhoorntjes zie je zo zitten, lopen, in het gras op het veld zelfs, de veldmuisjes verkennen de boel en een paar ree?n gezien. Willen graag terugkomen. zeg dan ook: tot snel.
Groetjes, Gunter en Hennie Florkowski uit Hellevoetsluis.

Anthon Hoornweg
26 May 2010
Onlangs met een onderbreking een nacht een week doorgebracht op "De Konijnewei". De eerste dagen
stonden wij alleen en na de onderbreking met zes eenheden waaronder een stel vrienden die wij er introduceerden. Wat kunnen wij meer schrijven dan
alle lofuitingen die reeds op dit forum zijn geuit. Een waar genoegen. Echter met enige terughoudendheid schrijf ik bericht. Ik denk dan aan een televisie-
programma van lang geleden van Dr. L. van Egeraat.
Hierin besprak hij op onnavolgbare wijze onder andere de schoonheid etc. van dat kleine rustige franse dorpje waar je bij "Madame" die en die zo heerlijk kon eten. U raadt het al.......het gevolg was
dat de eerst volgende zomer hele hordes Nederlanders op scooters en 2CV's de streek aldaar overspoelden. Laten we hopen dat Het Zand blijft zo als het is. Rustig.........maar dan moeten wij het wellicht ook maar laten bij het ene stel vrienden die het overigens ook geweldig vonden.

Anthon en Yvonne.

sarah
14 May 2010
hallo,
wij gaan vandaag 14 mei hier heen ik ben er vroeger ook geweest de foto's zijn waanzinnig.
doei van sarah verweij

Hennie en Theo Koopmans
22 Mar 2010
Wij waren nieuwsgiering naar dit Natuurkampeerterrein. We hebben een mooi plekje gezocht en het was heerlijk. Zo rustig en een prachtig gebied. Emma heeft ons verteld over de geschiedenis.
Een plek om nog eens terug te komen.
Emma bedankt.
Hennie en Theo

Sonja Neuburger
3 Dec 2009
December, bij haardvuur en hyacintlucht zit ik te dromen.
Traditiegetrouw "schijnt de maan door de bomen"...
Wat is er voor bijzonders gebeurd dit jaar?
Waar en wanneer werd er geraakt een gevoelige snaar?
Een van de hoogtepunten was een ontdekking in de achterhoek,
We waren naar een rustige natuurcamping opzoek
En konden niet geloven dat zo'n unieke plek die ik daar vond
Werkelijk nog in Nederland bestond.
Met camping Landgoed Het Zand,
Heb je na een bezoek al een band.
In de eerste plaats de prachtige natuur,
Met Emma als eigenaresse en informatie verstrekkende buur.
Privacy, voor ons het hoogste goed,
Hier word je gelukkig niet voortdurend begroet
Door een vakantieganger die zich naar het sanitair blok spoedt.
En dan de omtrek, verkennend per fiets of te voet,
Heeft nauwelijks iets aan authenticiteit ingeboet.
Kortom, we zijn hier nog lang niet uitgekeken,
Hopen dus weer spoedig met onze verplichtingen te kunnen breken
Om met de caravan op Landgoed Het Zand
Te kunnen worden tot een trouwe "klant"

Hans en Sonja

Tanja
14 Sep 2009
In het hoogseizoen welgeteld een tent op een veld van zo'n duizend vierkante meter.
Een plek waar de eigenaar je tegen een geringe vergoeding toestaat je tent "ergens" op te zetten. Een Emma die verhaalt van de geschiedenis, de bewoners, de beslommering van dit landgoed. Impressies die je blik verbreden als je vervolgens wandelt of fietst. Dit is rijkdom.. voor wie van deze eenvoud houdt. Een uitzonderlijk waardevolle ervaring.
Dat het nog kan...in Nederland. Na een dag al het gevoel ver van de dagelijkse beslommeringen van de grote stad te zijn. Dat geeft energie...Dit landgoed doet de slogan van de natuurkampeerterreinen werkelijk eer aan. Op en top te gast bij moeder natuur.

Marianne en Jan Voogel
3 Sep 2009
Afgelopen juni 2009 zijn wij een weekend na zoveel jaren teruggeweest op dit landgoed. In het verleden kwamen wij hier met onze kinderen.
Nu waren wij er met 2 kleinkinderen.
Nog steeds hetzelfde vrije gevoel van kamperen en een mooie omgeving. De kleinkinderen hebben erg genoten, maar het was wel oppassen voor de teken!
Wij komen zeker nog een keer terug met de kleinkinderen.

Hans en Dirkje
23 Aug 2009
Het is inmiddels anderhalve week geleden dat wij op het landgoed hebben gestaan en denken er nog met plezier aan terug
Heerlijk zo'n plek in het bos, helemaal alleen op een prachtig veld midden in het hoogseizoen, geweldig!
Prachtige wandelingen, rondom
Een vennetje, een stuk heide en een zandverstuiving, je komt het allemaal tegen.
Kortom, zeer aan te bevelen en bij ons staat hij bij de favorieten.

jos en toos
16 Aug 2009
Dank je wel voor de fijn week die we op de Veldhoen hebben mogen beleven.
Wat heerlijk die rust en ruimte ook in het hoogseizoen.
Fijn dat we een pomp hadden.
Zo is er altijd water bij de hand.
Ons wassen met een emmertje water is geen enkel probleem je bent weer terug bij de eenvoud wat is er nog heerlijker dan tot rust komen in zo'n mooi natuurgebied.
We komen graag nog eens terug.
p.s verander a.u.b. niets aan het terrein de eenvoud is juist jullie kracht.

Pauli & Johan
9 Aug 2009
Kamperen in de natuur op een ongekende en onvergetelijke manier. We vonden het geweldig. 's Avonds hoorden we de uilen roepen en er was geritsel in de bosjes...
Weinig wespen en veel lieveheersbeestjes.
Dat dit bestaat in Nederland in 2009, het is haast niet te geloven.
Wij komen terug om de seizoenen te proeven. Mooie website trouwens.

Sonja en Menne
9 Aug 2009
Wat een uniek campeerterrein met grote stille verlaten plekken.
Wij stonden met onze camper op het Hazeveld.
Wij hebben genoten van de rust die daar nog heerst op het landgoed Het Zand.
Onze 3 honden hebben heerlijk kunnen los lopen op de zandpaden.
Wij komen zeker terug naar Het Zand.

Frank van Lingen
28 Jul 2009
wow wat heb ik lekker gekampeerd en me gewassen aan de waterpomp, wat een heerlijk uniek terein, en superveel dank voor de vriendelijke uitleg over de boeiende historie van het terrein.

Dit is echt zover ik weet nog een uniek stukje in nederland. super

Andr? en Marja van Aperen
23 Jul 2009
Ons kampeerterrein Het Zand

Wat was het weer heerlijk om het afgelopen weekend op Het Zand te kamperen !
Zo genieten we al sinds 1985 van dit geweldige natuurterrein!
Toen kwamen we er met onze 4 kleine kinderen, nu met onze volwassen kinderen die geen jaar willen missen om tenminste 1 weekend met ons op Het Zand te kamperen.
Een uniek terrein, een prachtig bos waar je zo prive kan kamperen, zo alleen met de natuur..verrukkelijk! en uniek in Nederland denk ik
Vele mensen begrijpen het niet zomaar alleen in een bos met alleen een pomp voor je water?
Met een schepje het bos in? En men realiseert zich niet dat dit vele malen hygienischer is dan een toiletblok op een drukke camping!
Geen warm water, geen watercloset, geen douche? Dat je ook water kunt warmen en dat je jezelf prima met een emmer warm water kunt wassen daar denkt men niet aan!
Jazeker, we kunnen douchen in het sportcomplex naast het landgoed maar dit maakt veel te veel inbreuk op ons kampeergenot! Natuurlijk vinden wij een douche ook heerlijk en douchen we dagelijks maar fris en schoon kan je je toch wel voelen en wat krijgen we er allemaal niet terug .......eindeloos heerlijke bossen, rust die alleen door de vogels wordt ingevuld met hun gezang, En privacy.
Kortom voor ons is er geen mooier terrein als Het Zand, ons zand!

Emma, je hebt het werk van je vader op een prima wijze voortgezet en je trakteerde ons ook nog op het boeiende landgoed-verhaal, heel bijzonder!
We hopen nog heel veel jaren bij je op het landgoed te komen, waar hopelijk nooit warme douches zullen komen want dat zou het karakter van dit unieke terrein te niet doen!

Andre en Marja van Aperen

Tessa Savelkoel
13 Jul 2009
We hebben genoten van ons plekje op "de Veldhoen", afgelopen weekend! Het geeft een beetje het gevoel dat je wild aan het kamperen bent! Alleen de pomp verraadt dat er wel eens meer mensen staan.
Het Zand is voor ons vlakbij huis, maar het voelt alsof je echt op vakantie bent!
Een hele mooie plek om af en toe een weekend er helemaal uit te zijn.
Groeten, Tessa

sandra
1 Jul 2009
Wat een prachtig terrein met grote verlaten plekken midden in de natuur; dit is het ware kamperen!
Altijd weer fijn dat koud water een hoop mensen tegenhoudt. Wat is er nou mooier en natuurlijker dan water uit de pomp?
Wat jammer als het Groene Boekje zou gaan eisen dat de kampeerterreinen een warmwatervoorziening moeten hebben.
Ik zou zeggen: neem alleen een zonneboilertje voor het dicht bij de receptie liggende terrein, laat de rest zoals het is.
U kunt natuurlijk ook voor een andere organisatie kiezen, misschien is een vermelding in de Eceat-gids wel zinvoller. Of zouden die ook van de koudwaterkampeerterreinen afwillen??
Tot ziens.

Carolien Teelen
7 Jun 2009
Het Zand

Stilte hangt tussen de dennen
en lui strekt de zandweg
zich daar tussen uit
wat veldjes, wat akkers
en vogels die zingen
de zon, lekker warm, op mijn huid.

En eindeloos lopen,
in rondjes en bogen
onder een hemel vol zomergroen
niets is veranderd
sinds ik een kind was,
alles precies, zo heerlijk, als toen.

Carolien

van den Noort
4 Jun 2009
We hebben trouwens veld 2 nog gevonden, wat een prachtig veldje is dat. klein schattig helemaal in het bos. daarvan zou je nooit zeggen dat het een campingplaats zou zijn, onze complimenten Emma!

Tot onze volgende vrije dagen

Van den Noort
4 Jun 2009
We zochten en we vonden. Wat een prachtige natuurcamping. In onze beleving zoals deze hoort te zijn.
Rustig, niet hutje mutje opelkaar.
Weinig voorziening, maar wel aanwezig. Koudwater douche en water op ieder veldje dan wel uit een bron of kraanwater.
Emma bedankt voor de gastvrijheid en het geschiedenis verhaal wat je ons persoonlijk kwam vertellen. Erg leuk. Onze beagle Boris heeft zich ook heel erg vermaakt. Prachtig om te wandelen.
We komen zeker vaker terug. We hopen dan ook van harte dat deze camping blijft in de hoedaningheid zoals hij is.
mvg Asse en Pieternel
pootje van Boris

Frank Bueters
1 Jun 2009
Een honderden hectaren groot landgoed, met prachtig aangelegd bos, landerijen en enkele verspreid liggende bosweidjes waarop soms een kampeerder. Zo vrij, zo stoer en zo groen dat je gaat twijfelen of je er wel mag staan.

De voorzieningen zijn eenvoudig maar sympathiek en in helemaal stijl met de authentieke sfeer van het landgoed. Natuurkamperen op z'n leukst.

Frank Bueters & Alexandra van Tongeren

Harriet Kollen
1 Jun 2009
Beste Emma,

Terwijl alle campings in Nederland met Pinksteren afgeladen zijn, konden we genieten van een veldje, omgeven door bos, helemaal voor ons alleen. Waar kom je dat nog tegen.
De grote massa ver achter ons latend. " Ik hoop dat jullie het kunnen waarderen hier!", zei je bij de gastvrije ontvangst. Dit landgoed en de rust die er heerst heeft ons hart gestolen. We komen zeker terug. Met als enige luxe een pomp met koud water. Meer heeft een mens niet nodig. Onze Jack Russels trouwens ook niet ;) We komen zeker terug. Veel succes met dit mooie landgoed!

Dirk Zuiddam en Xandra Annijas
1 Jun 2009
Ik kwam al op 't Zand in 1970 samen met mijn ouders toen de echte groene kampeerterreinen nog bestonden!
Volgens mij is het Landgoed nog 1 van de weinige echt groen campings!!
Vanaf 2000 komen we weer elk jaar een paar keer de rust opzoeken, genieten van de vele kleine veldjes waar je niet op elkaars lip staat en alleen de vogels veel geluid maken.
Emma, ik hoop dat je nog heel lang ALLE terreinen in stand kunt houden!

Dirk en Xandra

Ben
18 May 2009
Ik wandel veel op Het Zand, een prachtige omgeving waar je eindeloos van de natuur kunt genieten.
Ik vraag me af of er ook kaarten zijn van het landgoed waar "alle" paden op staan, ik zou daar graag gebruik van maken als dat kan.

Heel hartelijke groeten
Ben

Jan en Marie Therese Bakker
8 May 2009
Fijn dat we enkele dage op het landgoed mochten verblijven. De ontvangst was al heel gastvrij en de omgeving heerlijk rustig. We hebben enorm genoten en komen graag een keertje terug.

Groetjes vanuit Hoorn NH

Gerda en Jan Groothuis
6 May 2009
Een paar dagen verblijven op je prachtige landgoed was heerlijk rustgevend, het is hier mooi, rustig en heerlijk groen.

's Ochtends gewekt worden door een vogelconcert is veel fijner wakker worden dan gewekt worden door een wekker. Hierna bijkomen met een kopje koffie op het vorstelijk grote veld met een zee van ruimte voor onszelf, heerlijk.

Kortom, het kamperen met de camper op Landgoed Het Zand is ons uitstekend bevallen en we komen zeker nog eens terug.

Wij zijn misschien verwend maar ons is koud douchen en een droog toilet net iets "te", maar met een camper ben je zelfvoorzienend dus, prima zo.

W. Wagter
6 May 2009
Aan het einde van de zestiger jaren en het begin van de jaren zeventig kampeerden wij vaak op de zogenoemde Kampeerpaspoortterreinen.
Met het verdwijnen van dit fenomeen zochten wij ons heil in het buitenland; vrij kamperen, bij boeren en op landgoederen.
Onlangs namen wij kennis van het verschijnsel natuurkampeerterreinen in Nederland.
De eerste ervaring viel wat tegen, omdat dat terrein dat wij bezochten onderdeel van een grote camping bleek te zijn.
“Groene Boekje” niet goed gelezen.

De voorlaatste week van april brachten wij door op Het Zand.
Keuze uit meerdere velden, geen uitgebreide voorzieningen, maar wel datgene wat een kampeerder nodig heeft en dat alles in een schitterende omgeving.
Geweldige ervaring. Wisten niet dat dit in Nederland nog mogelijk was. Komen zeker terug.

stan en marijk
13 Apr 2009

wat een luxe, keuze uit zoveel terreinen en plaatsen en buiten het seizoen nog heerlijk leeg en stil. Dat concept; met een schepje het bos in , dat bevalt ons wel, en wil je douchen, dat rol je maar bloot door het natte gras. Wij gaan in ieder geval terugkomen.

Seline Verbrugge
16 Mar 2009
Heerlijk verjaardagsweekend gevierd op het landgoed, vanuit ons camperbusje en twee tentjes waar de (volwassen) kinderen met hun aanhang in sliepen. Super uit eten geweest in het "Olde Schot", in 10 min. heen gefietst zodat we een glaasje wijn konden drinken. Door het doodstille bos terugfietsend stonden we ineens oog in oog met een flinke club verbaasde reeën, die ons op hun pikdonkere landgoed niet meer hadden verwacht op zo'n nachtelijk uur. De bosuil oeh-oeh-de ons in slaap en de specht wekte ons 's ochtends: wat een sfeer! We konden er maandag weer tegen!

Nicolette
17 Feb 2009
Wij hebben een heerlijk weekend vol rust en natuur gehad.

De ontvangst was zeer hartelijk, en het geschiedenis verhaal van het landgoed en de famlie leuk om te horen.

Wij komen zeker nog een x terug!!!


Met vriendelijke groet,
uit Zwijndrecht,
Nicolette Muste-Bergers

Maarten Beelaerts
8 Dec 2008
Beste Emma

Mooie website !

Hoop dan ook dat het Landgoed daardoor nog beter in de picture komt en dat het meer en meer bezoekers zal aantrekken.

beste groeten

Maarten Beelaerts

tineke augustijn
1 Dec 2008
Beste mw Fremery,
We wilden een keer winterkamperen. Dat is dus gelukt, vrieskou en sneeuw. Het was erg genieten op het landgoed. Fijn gewandeld, gekookt en in de tent geslapen. Ook de honden hebben genoten. De persoonlijke uitleg over de historie van het landgoed en de familie vonden we een aparte ervaring.
Succes met alles, we hebben een fijne herinnering aan winterkamperen.
Groetjes, Bart en Tineke, Eindhoven

A. Post
17 Nov 2008
Wij zoeken een plaats met een caravan (2 personen) + elektriciteit voor de periode van 9 tot en met 20 februari.
is dat mogelijk?
vriendelijke groet

Marij Bachrach
13 Nov 2008
Hallo Emma en maker van de site,

Ik vind de site zeer aantrekkelijk. Leuk die fotoreportage. Mooie foto's waardoor ik spontaan zin heb om met jou, Emma, een wandeling te maken door de prachtige natuur van het landgoed. Graag mèt Wenke erbij, heerlijk.

Als ik dan 1 puntje zou mogen noemen is het dat de foto's wat traag voorbij komen. Van mij zou dat ietsje sneller mogen. Verder alleen maar complimenten.

Voor de natuurliefhebber is Landgoed Het Zand het paradijs.

Eric
9 Nov 2008
hallo emma.
Gefeliciteerd met je website erg mooi
En mooie foto's.
Groetjes Eric

(fotograaf ag varsseveld)

Coen Swart en Seline Verbrugge
28 Oct 2008
Wij brachten tijdens de herfstvakantie drie heerlijke dagen door op een van de prachtige weides van het landgoed. Zo'n terrein zijn we nog niet vaak tegengekomen! Een keuze aan plekken en weides verspreid over het bos, rondom natuur, middenin de natuur, zonder hinderlijke verlichting of andere "storende" luxe.

Fantastisch ook dat we daar het hele jaar door terecht kunnen. We zullen zeker hier nog vaak weekendjes en vakanties met ons campertje terugkeren om te genieten van dit landgoed in alle seizoenen.
Een aanrader voor iedereen die rust zoekt in de pure natuur.

Willemien Voskamp-Steenbergen
26 Oct 2008
Hallo Emma, Gefeliciteerd met de mooie website. Als geen ander weet ik hoe mooi en rustig het op Het Zand is omdat ik er mijn hele jeugd heb doorgebracht. De laatste tijd ben ik er niet zo vaak geweest maar ga er ongetwijfeld weer eens met mijn kleinkinderen naar toe om te wandelen en de plekjes te laten zien waar mijn vader jaren boswachter is geweest. Hartelijke groeten, Willemien.

Jan Winter en Jacqueline Spoorenberg
25 Oct 2008
Een heerlijke uitrustplek, ver van alle drukte! Wij hebben hier een paar heerlijke dagen doorgebracht; prachtige wandelingen gemaakt en heerlijk geslapen op een weitje waar wij niemand stoorden en niemand zich aan ons kon storen.

Een klein paradijs. Niets aan veranderen!

Elisabeth en Maurits
24 Oct 2008
Hee tante Emma!!
Wat een super mooie site! Echt heel professioneel! Mooie foto's!
xx Elisabeth en Maurits

paul speet
24 Oct 2008
leuk gecampeerd in het bos, en de volgende morgen wakker geworden door enduro rijders. Wat wil je nog meer.
Mooi dat er mensen zijn die offroad rijders een warm hart toedragen.


Alice Huitink-Becking
20 Oct 2008
Emma, het was fijn om jouw webisite te bekijken.

Het is duidelijk en mooi. Van harte gefeliciteerd met deze promotie van jouw landgoed en camping. Ik wens je heel veel succes.

Alice


Tom en Wil Jooren
20 Oct 2008
Emma
Wat een mooie site...!! Compliment hiervoor.
Zoals bekend komen wij al lang op het landgoed om te "onthaasten" met onze caravan.
Dit jaar zijn we toch ook weer ruim twee weken op de Buizerd geweest, en hebben onze verdiende rust weer opgedaan.
Helaas kwam het er niet meer van om in het najaar nog eens te komen maar in ieder geval tot volgend jaar!
Wij zijn benieuwd naar de renovatie van de schuur.
In ieder geval de hartelijke groeten van ons en ook aan je moeder en zusters.

Tom en Wil Jooren

Henk Aalderink
20 Oct 2008
Wat een prachtige site en wat is 't Zand toch geweldig mooi. Ook tijdens het EK Enduro afgelopen dagen, mochten velen genieten van dit prachtige Landgoed.
Ik hoop dat de site bijdraagt aan de verdere groei van de toeristische activiteiten.

Groet,
Henk Aalderink
burgemeester gemeente Bronckhorst

Breno Klynstra
20 Oct 2008
Emma, van harte gelukgewenst met je prachtige website. het moet geweldig zijn om bij jou te komen kamperen in zo'n fraaie en rustige omgeving.

Dit zal zeker bijdragen tot meer kampeerders.

Henk Kamp
19 Oct 2008
Emma, van harte gefeliciteerd met je mooie website.
Nu doen jij en jouw landgoed ook digitaal helemaal mee!

Suzanne Bodegraven
17 Oct 2008
De wedsite ziet er mooi uit. Ik ben vast van plan om volgend jaar met mijn tentje langs te komen. Tot dan!

Jhr F. Beelaerts van Blokland
15 Oct 2008
Emma wat zijn deze foto's mooi.
Het geheel is erg mooi. Toen ik laatst bij je was heb je mij het allemaal laten
zien. Het heeft bij mij een diepe indruk gemaakt.
Ook de camping zag er heel verzorgd uit. Je huis ligt er geweldig bij.
Ik hoop dat je van het bezit (landgoed) erg veel plezier van mag beleven.
En veel sucses.
Van je goede kennis,
Floris Beelaerts van Blokland

Jan Voortman
14 Oct 2008
Dag Emma,

Ik heb zojuist je website bekeken. Nicolette attendeerde mij op deze mogelijkheid. Door de foto`s te bekijken realiseer ik me pas hoe vaak ik er achterloos langs heen gereden ben.
Ik neem me een volgende keer voor om eens de tijd te nemen om de omgeving op me in te laten werken. Kamperen zal er wel iet van komen maar een wandeling over je landgoed ga ik echt eens doen.

Elly Aafjes
14 Oct 2008
Dag Emma,

Aan de foto's te beoordelen kunnen de mensen hier echt tot rust komen. Even het jachtige leven achter zich laten.
Ik wens je veel succes en deze web-site zal er zeker zijn steentje toe bijdragen.
Hartelijke groeten, Elly

nicolette
14 Oct 2008
Hallo Emma,
Een prachtige site hoor. Ziet er heel mooi uit.
Net als de campingveldjes ook zijn.
Succes ermee!

Harrie Wijkmap
13 Oct 2008
Een heel mooie side EMMA:
Ik heb de historie gelezen ook over de PASSMANS. De SLANGENBURG is na de oorlog onteigent, het kerkhof is lange tijd bijgehouden door de familie VINKENBORG uit DOETINCHEM. MISSCHIEN NU NOG WEL.
Groetjes HARRIE

Eel en Corrie van der Weij
12 Oct 2008
Wij kennen dit landgoed met zijn camping heel goed.
1978 was onze eerste kennismaking met Het Zand. Sindsdien zijn we er elk jaar geweest, soms een week, soms ook een week of drie. Het unieke van het kamperen hier is o.a. dat er zoveel veldjes zijn met elk hun eigen sfeer. Wil je wat ruimte om je heen met uitzicht op de bomen, of een weiland of akker, dan kun je nog kiezen voor een klein knus veldje, een fors terrein en van alles daar tussenin. Wie houdt van kamperen midden in de ruigte van het bos kan ook terecht. In alle gevallen zit je midden in de natuur, de boswandeling begint bij je tent, caravan of camper. En dan is het niet uit te sluiten dat je reeën ziet. Zeker in het voorjaar en de vroege zomer zie en hoor je de vogels in vele soorten.
Er is altijd plaats, zelfs in de drukte van het voorjaar en in het zomerseizoen. Verder ligt het landgoed centraal in de Achterhoek, een ideale uitvalsbasis voor fietstochten in nabije of wijde omgeving.
We merken dan ook dat mensen hier graag nog eens terugkomen vanwege de rust, de natuur, de persoonlijke benadering en de gezellige plaatsen in de buurt.

Nathalie Peters
12 Oct 2008
Een prachtig stukje natuur om tot rust te komen. Een landgoed met vele elementen waar het heerlijk vertoeven is.

Erik Deen
11 Oct 2008
Prachtige omgeving, veel ruimte en privacy, kleinschalig en goed verzorgd, uitstekende gastvrouw met persoonlijke aandacht. Op het eeuwenoude landgoed proef je de geschiedenis. Je kunt er in wegdromen. Heerlijke rust. Kortom, genieten!

Vera van Loon
8 Oct 2008
De plek waar mensen bij jou terecht kunnen om te vertoeven is werkelijk uniek. Het Zand is een oase van rust en een prachtig bosgebied, dus van harte gefeliciteerd met je website en gastenboek.

Vera

Martin Melskens
8 Oct 2008
Van harte gefeliciteerd met je gastenboek, cq. reactieboek, Emma
Ik weet zeker dat er veel mensen iets in gaan schrijven.
Net of je steeds een ansichtkaart krijgt...

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger
121 Gastenboek bijdragen / Reacties